Heta dagar och ny besättning

image
Förste ubåtsmatros Bergström mönstrar på Jens Kiil.

Sommarhettan slog till när vi kommit till Simrishamn. Glasståndet i hamnen ger klen tröst. Egentligen borde man ju stuckit iväg och badat hela dagen. Vi stannade dock ombord på Jens Kiil på förmiddagen och fick mycket trevligt besök av kusin Peter med familj. Det var ju evigheter sen vi sågs sist, konstaterade vi. Sen stack vi ut påen cykeltur till Brantevik och spanade in SSF-skutan Hoppet.

Hamnen i Simrishamn är långt ifrån lika charmig som den i Hanö. Vi hade ju tänkt att stanna till här igen på återresan men jag tror nog vi prövar med Skillinge eller Kåseberga istället. Det är intressant att jämföra service, priser och charmighet på de ställen där vi stannar.

I Simrishamn hoppade Viktoria, Petter, Johanna och Erik av. På söndagskvällen, efter en lång bilresa från Stockholm, mönstrade Ylva, Leo, Magnus, Ulrika och Moa på. Återigen blir det en segling med många barn. I morgon bitti kastar vi loss för att lägga kursen mot Bornholm. Första stopp blir dock inte själva huvudön utan Christiansö, en gammal marinbas norr om Bornholm.

Jens Kiil background image