Långsegling till Bornholm och Rügen 2013 – del 2

Nexö-Sassnitz-Wiek-Hasle-Simrishamn-Hanö-Karlshamn-Karlskrona-Grönhögen-Kalmar-Borgholm-Byxelkrok-Västervik-Trässö-Fyrudden-Bergön-Arkösund-Ringsön-Nynäshamn-Mörtö Bunsö-Stockholm

Pappaledighet, flexibla arbetstider och en hög med villiga vänner som bara väntade på att få följa med gav förutsättningar för Jens Kiils långsegling sommaren 2013. Seglingen gick längs Östersjökusten ner, förbi Öland och Skåne till Bornholm och Rügen och sedan tillbaka hem samma sträcka.

Från Nexø på Bornholms östkust seglade vi vidare ner till Rügen och Sassnitz där vi gjorde cykelutflykter. Nästa etapp blev att ta sig den långa, muddrade farleden in till Wiek på Rügens norra del, en märklig resa på några av öns ”bodden”, insjöar, tio sjömil med ett djup på 3-4 meter.

Hemfärden gick ungefär längs samma rutt som nedfärden fast norrut. I Hasle på Bornholms västkust blev vi inblåsta under några dagar. När vindstyrkan och våghöjden verkade ha minskat en aning kastade vi loss mot Simrishamn. Sjön var dock för grov och efter bara en sjömil knäcktes mesanmasten av och vi fick gå tilbaka till Hasle. Tur är väl att det oftast blåser sydliga vindar längs östersjökusten och det blev ändå en hel del segling på hemvägen. Men det är klart, lite stympad såg ju Jens Kiil ut på sin hemfärd som avslutades den 8 september då vi var tillbaka på Skeppsholmen.

Resten av bilderna hittar du på föregående sida

Tack till alla er som var med och seglade och som hälsade på oss: Johanna, Erik, Jeppe, Hanna, Ellen, Mickel, Palle, Caroline, Alma, Caroline, Sebastian, Paula, Folke, August, Anders, Mirjam, Ruben, Leif, Beata, Frida, Petter, Viktoria, Familjen Elmqvist, Magnus, Ulrika, Moa, Ylva, Leo, Jenny, Pär, Johan, Lars, Trix med söner, Palle, Alice, Lily, Yvonne, Gabriel, Harriet, Anette, Johan, Selma, Mats, Elsa, Jörgen, Tommy och Bosse.

Jens Kiil background image