Loggboken

Vårt nya mastämne har kommit!

Så kom den då, en vacker dag i maj. Jens Kiils nya mastämne. Rundvirke Poles speciella timmerbil var för lång och tung att köra över Beckholmsbron så vi fick ta hjälp av BDF:s truck och några hyggliga gatuläggares traktor. Snart börjar arbetet med att hyvla ner.

Följ arbetet i Ny stormast 2020 del 1

Besök hos Rundvirke Poles i Ludvika

En skidresa till Orsa Grönklitt gav tillfälle att besöka Rundvirke Poles i Ludvika och titta på deras utbud av mastämnen. Rundvirke Poles tillverkar stolpar för kraftledningar. Normalt impregneras de kraftigt men de går att få obehandlade också. Tillgängliga dimensioner för Jens Kiils nya stormastdel, som ska bli knappt 17 m, finns i beställningssortimentet så nu har vi beställt ett ämne!

Jens Kiil i dockan

I mitten av maj var det dags för att docka in Jens Kiil på Beckholmen igen. Det blev en lite längre period än normalt på tio dagar. Gott om tid för lite småreparationer, drevning och grundlig bottenmålning. Vi passade också på att lyfta av stormasten och lägga den på mastupplaget. Nu väntar arbetet med att göra en ny mast och renovering av toppstång, bommar, spridare och andra riggdetaljer.

Stort tack till alla som var med i dockan och arbetade eller, som gamla farbror Ulf från USA, tittade på.

Jens Kiil background image