Sommarsegling 2014

Sommarseglingen 2014 blev kort och lugn men likväl fin. Vi styrde norrut i Stockholms skärgård via Ljusterö där vi ankrade upp i Fredriks barndomsvik Ösbyfjärden. Sen kom vi till Gräddö där Ylva, Leo och Jenny kom ombord. Från Gräddö styrde vi ut till Söderarms skärgård och Hallskäret, där vi legat flera gånger förut vid den fina kajen. Hallskäret är en perfekt plats att ligga och njuta på, granne med havet. Bad, grillning och hjortronplockning.

Sedan åkte vi tillbaka till Gräddö där nästa besättning kom på: Yvonne, Tove, Mattias, Alicia, Carol, Paulo och Rebecka. Vi tog en kort tur ut till Fejan där vi bland annat spelade vollyboll och promenerade. På kvällen såg vi hela VM-finalen i fotboll – fram till alldeles innan Tyskland avgjorde…

Efter Fejan åkte vi söderut igen, till Rödlöga där vi ankrade upp i seglarviken. Vi tog oss genom snårskogen till byn där vi kunde handla i skärgårdens trevligaste handelsbod. Sen fikade vi förstås. Besättningen mönstrade av och vi fortsatte söderut mot Lökholmen i Möjaskärgården. Sedan blev det även ett stopp på Svartsö där vi hälsade på Per med familj.

Jens Kiil background image