Sommarseglingen till Öland 2012

Årets sommarsegling gick till Byxelkrok på Öland. Vi var ute i tre och en halv vecka och trots den kalla sommaren blev det en lyckad seglats. Ofta är det ju lite soligare ute vid havsbandet men det regnade en hel del och blåste kanske lite för mycket. Badtemperaturen höll sig oftast kring godkända 16-17 grader.

Färden gick via Stockholms skärgård, Nynäshamn, Nävekvarn, ner längs den östgötska och småländska kusten via Arkösund, Harstena och Västervik. Sedan seglade vi över till favorithamnen Byxelkrok där vi låg tre nätter. Vi hann förstås med ett besök på restaurang Lammet och Grisen (Gu va gott!) och en promenad upp i Långe Erik. Efter Byxelkrok seglade vi norrut igen, stannade i en fin naturhamn vid Trässö, lade till vid Fyrudden och den fina Bergsön i S:t Anna. Sedan blev det en lång överfart upp till Ankarudden där vi släppte av den sista besättningen och avslutade med några slappa dagar i Stockholms skärgård.

Resan gick ju bra utan större missöden även om Fredrik tvingades reparera både grisiga länspumpar och stinkande latrinslangar. Vid Fyrudden höll en galen motorbåtsägare på att kapa förtöjningarna när vi låg och sov och i Napoleonviken drog vi upp ett helt träd med ankaret. Skutbaggarna var sena i år på grund av kylan och dök inte upp på allvar förrän i slutet av juli. Mycket härligt grillande och badande och pekegungande och softande.

Tack till alla ni som var med: Petter, Lars, Vilmer, Filippa, Palle, Emily, Lily, Alice, Magnus, Ulrika, Moa, Johanna, Pontus, Mattias, Tove, Alicia, Jenny, Yvonne, Gabriel, Caroline, Paula, Caroline, Alma, Jeppe, Ellen, Viktoria, Lars och Anders. Och tack till Bosse som hjälpte oss på slutet. Tack till Aston som höll utkik och Tjära som stressade ner.

Jens Kiil background image